En dejlig gammeldags krydret frugtkage, smurt over med whiskyglasur, er en ren lækkerbisken til en kop december kaffe.
Kagen er skøn og fugtig på grund af de mange frugter.
Opskrift : Brugsen
KRYDRET FRUGTKAGE MED WHISKYGLASUR
dej
250 g margarine
250 g sukker
3 store æg
200 g hvedemel
1 1/2 tsk. kanel
1 tsk. nellike
1 tsk. koriander
revet skal af 1 appelsin
1 dl appelsinsaft
500 g tørret frugt ( f. eks. svesker, rosiner eller figner )
50 g hakket sød pomeransskal
50 g hvedemel
glasur
175 g flormelis
2 1/2 spsk. whisky
Margarine og sukker røres blødt. Æggene tilsættes, et ad gangen. Melet blandes med krydderierne og kommes i dejen. Skal og appelsinsaft røres i.
Frugten hakkes groft, frugt og pomeransskal blandes med hvedemel i en skål og vendes i dejen.
Dejen fyldes i en smurt springform (22 cm), beklædt med bagepapir.
Sæt kagen i ovnen på den næstnederste ribbe ved 175 grader i 1 time. Skru varmen ned til 150 grader og dæk kagen med alufolie. Bag yderligere 30 -45 minutter. Tag den ud af formen og afkøl den, før den pakkes i alufolie og gemmes til dagen efter.
Overtræk den med glasuren og pynt med valnødder og appelsinskal.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.