Skinkeboller fra USA, med fyld af skinke og purløg, er gode til en kop te eller som en nem frokost, hvor bollerne flækkes og serveres med smør eller ost.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
SKINKEBOLLER FRA USA
dej
225 g mel
75 g smør eller margarine
35 g gær
1 tsk. sukker
1/2 tsk. salt
75 g hakket skinke
klippet purløg
ca. 1 1/4 - 1 1/2 dl lunken mælk
Fedtstoffet hakkes ud i melet og gæren smuldres i. Salt, sukker, hakket skinke og klippet purløg røres i og til sidst samles dejen med den svagt lunkne mælk.
Dejen, der skal være smidig, æltes. Bankes ud til en tyk pandekage, mindst 2 cm tyk. Udstik til boller med en kolonneform.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted ca. 1/2 time.
Bages i ovnen ved 250grader i 8-10 minutter.
Lad bollerne afkøle, flæk dem og smør dem.
Spise med Mormor
Noget om Mad
De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.