lørdag

GAMMELDAGS CREMEBOLLER

Det er årstiden for fastelavnsboller og rigtig gammeldags fastelavnsboller med creme og smurt med smeltet smør og vendt i stødt melis, er dejlige til en glad kop søndagskaffe.

Bag rigeligt, dem bliver der rift om.

Der bliver ca. 30 stk. af portionen.

Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945


CREMEBOLLER

dej

500 g flormel (hvedemel)
125 g smør eller margarine
60 g sukker
1 æggehvide
50 g gær
2 1/2 dl mælk

æg til pensling

kagecreme af 3 dl mælk (stiv creme)

Opløs gæren i lidt lunken mælk, hvori fedtstoffet er smeltet. Bland mel og sukker sammen, tilsæt gærblandingen, æggehviden og resten af mælken. Hold lidt mel tilbage. Ælt dejen til en blank og smidig dej.
Sæt dejen til hævning i et lunt køkken med et klæde over i en times tid eller lidt mere.

Udrul dejen ret tyndt og udskær den i firkanter. Hver firkant belægges med en skefuld kagecreme på midten. Dejen lukkes sammen om cremen og kanterne klemmes. Hjørnerne bukkes ind under bollen.

Efterhæves 1/2 times tid, hvorefter bollerne smøres med æg.

Bages ved god varme i ca. 15 minutter.

Medens de er varme, smøres med smeltet smør og bollerne dyppes i melis.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.