fredag

RUGTVEBAKKER

Tvebakker er anvendelige i f.eks. frugtsupper, hvor de knuses i hånden og drysses på.

For 50 år siden og længere var det såre almindeligt, at se poser med tvebakker i butikkerne samt i familiernes indkøbskurv.

Dengang og nu, var tvebakker et sikkert hit blandt ældre folk, der gerne spiste dem, drysset med sukker, i varm mælk.

Her en velsmagende udgave, bagt af hvedemel og rugmel, tilsat farin, pomeransskal og fennikel.

Der bliver ca. 160 stk. af portionen.

Opskrift : Else Algreen 1964


RUGTVEBAKKER

dej

1/2 liter mælk
50 g gær
100 g fedt
1/2 tsk. salt
3-4 tsk. revet pomeransskal
1 tsk. stødt fennikel
400 g rugsigtemel
600 g hvedemel
100 g smør eller margarine
2 dl farin

Rør gæren ud i fadet med lidt af den kolde mælk. Bland fedtet og resten af mælken og lun blandingen. Hæld blandingen over gæren, tilsæt salt og de øvrige krydderier. Ælt rugsigtemelet i dejen og desuden så meget af hvedemelet, at det bliver en fast dej og stil den til hævning.
Rør smør eller margarine og farin godt sammen og ælt det i den hævede dej. Tilsæt mere mel. Tag dejen ud på bordet og ælt den, til den slipper bordet.
Del dejen i 6 dele, tril dem til stænger og læg disse tæt sammen på smurt plade. Smør dem på siden med smeltet smør, så er de lettere at skille, når de er bagt.
Stil dem til efterhævning, stængerne skal være godt hævede.

Bages i ovnen ved 200-225 grader ca. 15 minutter.

Skær de afsvalede stænger i 2 cm brede skiver og lad dem tørre i ovnen ved 200 grader.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.