tirsdag

HVEDEKNOPPER

Vi har tradition for varme hveder på Store bededag, der ¨falder på fredag.

Det nemmeste er selvfølgelig at købe dem færdigt, men skal huset dufte af bagværk, - laver vi dem selv. Det er såmænd ikke så kunstigt efter denne gode "hvedeopskrift" med sine 45 år på bagen.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972

Foto Arla

HVEDEKNOPPER

dej

500 g mel
1 dl mælk
1 dl vand
50 g smør eller margarine
50 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. melis
1 æg

til pensling

mælk eller vand

Smuldr gæren i et dejfad. Lun mælk, vand og margarine let og hæld det over gæren. Rær gæren ud. Pisk ægget sammen og tilsæt det. Bland mel, salt og sukker og kom det i gærvæden. Ælt det hele godt sammen og sæt dejen til hævning lunt og tildækket. Den skal have dobbelt størrelse. Hævetid ca. 30 minutter.
Arbejd dejen sammen igen og form den til 12 boller.

Anbring bollerne på en smurt plade og lad dem efterhæve. De skal helst røre hinanden.
Pensl med mælk eller vand.

Bages i ovnen ved god varme, 200 grader i 15-20 minutter.

Lad hvedeknopperne køle af på bageristen. skil dem, flæk dem og rist dem straks, inden de spises med koldt smør.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.