tirsdag

RULLEKAGE AF HONNINGDEJ

Honningkage er ikke kun en julekage. Den kan fint spises året rundt med sin dejlige krydrede smag.

Her bagt som en honningroulade, rullet med smørcreme eller æblemos eller begge dele tilsammen.

Opskrift : Husholdning for Land og By 1961


RULLEKAGE AF HONNINGDEJ

dej

4 æg
100 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike
220 g honning eller lys sirup
250 g mel
2 tsk. bagepulver

Æg og sukker røres grundig til en tyk æggesnaps. Krydderierne røres i sammen med den smeltede honning eller sirup. Herefter tilsættes melet, hvori bagepulveret er tilsat.  Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i dejen.

Stift hvidt papir formes til bradepande, hvori dejen sprøjtes i et tyndt lag.

Bages straks ved meget svag varme, 160 grader  i ca. 25-30 minutter.
Kagen vendes ud på sukkerstrøet papir, dækkes med et fugtigt hviskestykke og lægges koldt i kælderen 2-3 dage.
Rulles sammen med smørcreme eller æblemos.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.