torsdag

MORITZKAGE

Moritzkage, skøn sommerkage med æble eller rabarber, serveret med lunken med kold flødeskum til.

Opskrift : Ingeborg Suhr, Suhrs Husholdningsskole


MORITZKAGE

50 g mandler
1 portion æblegrød, kogt med 1/2 stang vanilje
65 g smør eller margarine
60 g sukker
3 æggeblommer
65 g revet franskbrød
3 æggehvider
2 dl fløde, 13 %

Smut mandlerne og hak dem. Bland dem i æblegrøden. Læg grøden i bunden af et smurt ovnfast fad.

Rør fedtstoffet blødt med sukker og tilsæt æggeblommerne, en ad gangen. Rør franskbrødet i. Pisk æggehviderne stive, vend dem i dejen, der hældes over æblerne, så de er dækket. Hæld fløden på.

Sæt fadet på en rist i nederste halvdel af ovnen ved 200 grader og bag kagen i 45 minutter.

Eller anvend rabarber. Æblegrøden erstattes med 500 g rabarber i stykker på 3-4 cm og 110 g sukker.
Læg de rå rabarberstykker i et smurt ovnfast fad. Drys med sukker. Dæk med alufolie og sæt fadet på en rist midt i ovnen ved 200 grader til rabarberne er møre. Tilbered dejen som ovenstående og hæld den over. Bages som ovenstående.

Servér kagen lunken med kold flødeskum til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.