mandag

NØDDEKAGE MED JORDBÆR

Nøddekage med jordbær, en vidunderlig og sommerlig lækkerbisken for slikmunde og de, der ønsker smag af sommeren.

De danske jordbær er så småt i butikker, men udenlandske bær er også brugbare. Endelig kan jordbærrene udskiftes med hindbær.

Opskrift : Lotte Havemann


NØDDEKAGE MED JORDBÆR

dej

3 æg
115 g sukker
90 g mel
75 g nøddekerner
1 tsk. pulverkaffe

fyld

4-5 dl piskefløde
sukker efter smag
1/2 - 3/4 kg jordbær

Tænd ovnen og indstil den på 175 grader. Pensl en springform, 20 cm i diameter, med smeltet smør og drys den med finsigtet rasp.
Pisk æg og sukker sammen til luftig æggesnaps med en el-pisker.
Sæt skålen med æggesnapsen over vandbad, og pisk til æggemassen er jævn og luftig. Tag skålen af vandbadet og pisk stadig lidt. Sigt melet, hak nøddekernerne, ikke for fint. Bland begge dele i æggesnapsen sammen med pulverkaffe.
Hæld dejen i en springform og sæt den på ovnristen midt i ovnen ved 175 grader i 40-50 minutter, til den er gennembagt.
Lad kagen afkøle lidt i formen inden den tages ud og afkøler lidt på bagerist.

Flæk kagen, når den er kold, i tre bunde. Pil jordbærrene og drys dem med lidt sukker. Lad dem trække lidt. Tag nogle fra til pynt og halver resten. Pisk fløden. Tag ca. 1/3 fra til pynt. Bland resten med bærrene.
Læg kagen sammen med jordbærfløden. Smør resten af flødeskummet over og pynt med hele bær.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.