søndag

KIKSKAGE

Gammeldags kikskage eller kiksekage med lag af kiks og chokolademasse, - kendt af de fleste både børn og voksne. Mange har antagelig en kærlig erindring med i bagagen om kikskage fra dangang, man var barn.

Det er ikke lykkes at finde oprindelse på kikskagen, - kagen der ikke skal bages, men opskriften her er fra 1956, muligvis er den ældre.

Kiksfabrikken Oxford i Hjørring begyndte for alvor at producere kiks i 1922. Mest kendt var kiksene store Marie, Lille Marie og Sorte Marie.
 

KIKSKAGE

3 æg
200 g flormelis
125 g kakao
250 g palmin
12 - 14 firkantede kiks
harlekinskugler til pynt

Æggene piskes med det sigtede flormelis og kakaoen. Palminen smeltes lige netop og røres lidt efter lidt i det sammenpiskede æg og sukker.
En sandkageform fores med papir og heri bredes et lag af kakaomassen. Derefter lægges et lag kiks, igen et lag chokolade og således videre skiftevis. Det øverste lag skal være kakaomasse.

Kagen kan pyntes med harlekinkugler medens kakaomassen endnu er blød. Formen stilles koldt til næste dag.

Serveres, skåret i pæne skiver.

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.