lørdag

NORSK FYRSTEKAGE

Siden 1954 har de danske husmødre kunne stifte bekendtskab med Amo melet i den gule pose og  mange husmødre har gennem årene samlet Amos bageopskrifter fra melposerne, gennem damebladene, løsblade opskrifter og andre steder fra.
Dengang bagte mange husmødre selv deres daglige brød og kager. Bagerbrød var ren luksus og så var det sjovt at bage selv.

Norsk fyrstekage, en tærte med mandelfyld, er netop en af de gamle Amo opskrifter, - en meget lækker kage.
 

NORSK FYRSTEKAGE

250 g hvedemel
125 g smør
125 g sukker
1 æggeblomme
2 spsk. fløde
1 tsk. bagepulver

fyld

120 g finthakkede mandler
125 g flormelis
1 dl vand

Alle ingredienserne æltes grundigt sammen til en ensartet masse. Fedtstoffet må ikke blødgøres, men have sin normale konsistens, da dejen ellers bliver for blød til videreforarbejdning.
Dejen deles i to lige store dele. Den ene del rulles cirkelrundt til en størrelse, så man kan fore bund og sider på en almindelig lagkageform, 20 cm i diameler. Formen smøres før dejen lægges i.

Ingredienserne til fyldet røres sammen og fordeles jævnt over bunden. Resten af dejen rulles ud, skæres ud i strimler, der flettes til et låg over fyldet. Strimlerne trykkes sammen med bunden langs formens kant, så låg og bund danner et hele omkring fyldet.

Bages i ovnen i 25 minutter på nederste rille ved 200 grader.

Tærten tages først ud af bunden, når den er afkølet.

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.