fredag

MARENGSLAGKAGE

Marengslagkage i tre lag, lagt sammen med flødeskum, smagt til med sukker og vanilie eller en lækker vaniliecreme, kan nok få tænderne til at løbe i vand.
Lagkagen blev lanceret af Fru Constantin i hendes kogebog fra 1902.

Under pseudonymet Fru Constantin, skrev Mathilde Muus, først i 1900 tallet om husholdning og madlavning i bladet Kvindernes Blad, omend hun ikke selv havde haft lejlighed til at lære husholdning.

Som kogebogsforfatter afspejlede hendes bøger det velstillede københavnske borgerskab,som hun selv var en del af. Det var hendes håb,at den ældre husmoder skulle finde noget af det gode og nye i hendes kogebøger, som tiden altid førte med sig på de huslige områder.


MARENGSLAGKAGE

1 pund strøsukker
9 - 10 æggehvider (hvis æggene er meget små, så 11 - 12)

Pisk æggehviderne meget stive og sukkeret piskes i, skefuld for skefuld.

Hvidt skrivepapir (bagepapir) smøres med smør og drysses med sukker og mel. Herpå lægges 3 plader af marengsdej, en halv alen (31,38 cm) eller lidt mere i diameter. Dejen skal være lige så høj ved kanterne som i midten, da kanterne ellers let går itu, når kagen løsnes. Dejen skal lægges en halv tomme (1,25 cm) højt.
Pladerne bages godt igennem. Temperaturen må være 120 - 130 grader. Prøv undervejs at lave et lille hul midt på en plade for at se, om der endnu er vådt, hvad det ikke må være.

Pladerne lægges ovenpå hinanden med flødeskum, smagt til med sukker og vanilie eller der anvendes en stiv, kold vaniliecreme.

1 alen = 62,77 cm
1 tomme = 2,5 cm

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.