tirsdag

BORNHOLMSK PROSSEKAGE

Prossekage som traditionelt julebag, ses gerne på Fyn og Lolland.

Mangfoldige opskrifter er givet, men denne traditionelle bornholmske prossekage er virkelig god med sit indhold af kanel og kardemomme. Så er der i øvrigt kogte kartofler i.

Opskrift : Hansigne Hansen Bornholm



BORNHOLMSK PROSSEKAGE

dej

250 g havregryn
1 liter mælk
3 kogte kartofler
2 æg
3 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. kanel
125 g rabarberrosiner eller almindelige rosiner

En grød koges af mælk og gryn. 3 revne kartofler kommes i sammen med de andre ting.

Kommes i smurt sandkageform eller gratinfad og bages i vandbad.
Når kagen er kold, skæres den i skiver, brunes i smør og gives med sirup og æblegrød til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.