lørdag

JULESCONES

Scones, der som bagværk går tilbage til 1513, hvor en scones fremstod en smule mere flad end i dag. Der var på det tidspunkt endnu ikke opfundet bagepulver.

Scones kan være en klassisk engelsk scones eller amerikansk, som denne hindbærscone med smag af jul i form af kanel.

Der bliver 12 stk. af portionen.

Scones er bedst samme dag, de er bagt. Kan dog opbevares i dåse 2-3 dage og varmes op, inden de skal spises.

Opskrift : Amerikansk


HINDBÆRSCONES

dej

385 g hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1/4 tsk. salt
70 g sukker
1 tsk. kanel med top
200 g koldt smør
1,25 dl kærnemælk
1,25 dl piskefløde
1 æg
200 g frosne hindbær

mælk til pensling

glasur

140 g flormelis
2 spsk. citronsaft

Rør mel, bagepulver, natron, salt, sukker og kanel sammen. Hak smørret i små tern og fordel det i de tørre ingredienser. Rør forsigtigt de frosne hindbær i melblandingen. Pisk alle våde ingredienser sammen i en stor skål. Rør dejen sammen med en ske. Ælt den til en dej på et meldrysset bord.
Del dejen i to kugler, der sættes på køl i 20 minutter.

Varm ovnen op til 180 grader, tag dejen ud af køleskabet og form dejkuglerne til to cirkler, der skæres i trekanter og pensles.
Det er en fedtet dej, der kræver lidt hjælp til at komme over på pladen. Sørg for god afstand mellem trekanterne, da de vokser noget.

Bages midt i ovnen i 25-30 minutter. Afkøler på bagerist og pyntes så med citronglasuren.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.