torsdag

KRANSEKAGESTÆNGER OG KRANSEKAGEKONFEKT

Årets sidste bagværk, kransekage formet som stænger eller som konfekt.

Til konfekten bliver resultatet bedst, når massen sprøjtes ud.

I denne gamle opskrift fra 1945, har Else Overgaard Andersen anvendt færdig kransekagemasse og det kan kun anbefales. Alt andet er for tidskrævende og så er der ingen garanti for, at det bliver bedre, at lave kransekagemassen selv. - Tværtimod den færdige masse er altså den bedste.


KRANSEKAGESTÆNGER

1/2 kg kransekagemasse
1/2 til 1 æggehvide

Kransekagemasse og æggehvide ristes i en gryde over svag ild, til massen er sammenhængende. Rulles i godt fingertykke stænger, der klemmes i form som en tagryg.
Bages lysebrune i ovnen ved svag varme 15-20 minutter.
Sprøjtes med kransekageglasur. (æggehvide og flormelis)

KRANSEKAGEKONFEKT

Massen tilberedes som til kransekagestænger. Blot tilsættes så meget æggehvide, at massen kan sprøjtes gennem en sprøjtepose.
Udsprøjtes på pladen i små toppe og pyntes med cocktailbær eller nødder.
Bages lysebrune i ovnen ved svag varme.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.