lørdag

BAGT ÆBLEKAGE MED ROM

Æblekage vil altid finde vej til de danske kaffeborde og som dessert efter et godt måltid mad. - Æblekage er meget andet end æblemos, lagt sammen med rasp og pyntet med flødeskum. En del æblekager skal bages i ovnen, nogle med dej, som her med en butterdej.

Æblekage med rom er sådan en skøn gammeldags, type bagt æblekage, - her i kombinationen butterdej og æbler. Æblerne anvendes rå i kagen og bliver dejligt møre efter en tur i ovnen.

Æblekagen serveres til slut, overdrysset med et godt lag flormelis, overhældt med lunken rom, der tændes, når kagen serveres. En meget festlig og meget velsmagende æblekage, der er skabt til at imponere.

For nemheds skyld kan bruges færdigkøbt butterdej, som blot rulles ud som beskrevet.

Opskrifte af Henriette Schønberg Erken fra 1946
 

ÆBLEKAGE MED ROM

butterdej af 1/2 kg smør

1 1/2 kg æbler
ca. 125 g sukker
60 g smør
1 1/4 dl rom
flormelis
1 æg
vand

En rund kageform med løs bund dækkes med den udrullede butterdej.Af resten af dejen udstikkes et låg så stort som overfladen af formen. Æblerne skrælles og skæres i papirtynde skiver. Disse lægges i formen, lagvis med sukkeret og tynde smørskiver. Formen må være godt fyldt med æbler, dejlåget lægges på og trykkes fast ned om kanten. Kagen pensles med pisket æg.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.

Afkøl kagen godt og tag den ud af formen, strø med et tykt lag flormelis, overhæld med den lunkne rom, som tændes straks kagen serveres. Flødeskum er godt til denne æblekage med rom.

SPISE MED MORMOR

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.