Florentinerkager, skønne sprøde bunde, smurt med chokolade og lagt sammen med en god chokoladesmørcreme, pynter på ethvert kagefad. Størrelsen kan variere, alt efter temperament.
Det er en klassisk tørkage, egentlig bagt med mandler, men i denne udgave er mandlerne erstattet med havregryn.
Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
FLORENTINERKAGER
dej
170 g melis
150 g smeltet margarine
1/2 dl fløde
1/2 dl sirup
2 dl havregryn
2 dl mel
1/2 tsk. bagepulver
chokolade
smørcreme
50 g blødt smør
1 spsk. kakao
1 spsk. flormelis
Ingredienserne røres sammen.
Sukkeret røres med det smeltede margarine. Heri blandes sirup og fløde. Mel blandes med bagepulver og røres i samtidig med havregrynene. Dejen sættes i små klatter på en meget godt smurt plade. De sættes med stor afstand, da de flyder en del ud.
Bages i ovnen ved 190 grader i 10 minutter.
Smeltet chokolade smøres over kagerne, der to og to lægges sammen med chokoladesmørcreme.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.