mandag

ROMKAGER

Herlige linselignende kager med butterdejsbund, fyldt med en lækker kagecreme og øverst et låg af romsmagende dej, oversmurt med romglasur.

En fin og dejlig tørkage, der ud over at være god, vil pynte på ethvert kaffebord.

Opskriften er af Henriette Schønberg Erken fra 1946


ROMKAGER

dej til formen

125 g smør
125 g hvedemel
1/2 dl koldt vand

1/3 af smørret smuldres med melet og tilsættes vandet, lidt efter lidt. Resten af melet bankes i med en kagerulle. Udrulles ganske tyndt og små forme beklædes med denne dej.

kagecreme

1 dl mælk
2 æggeblommer
15 g sukker
1 blad gelatine (husblas)
50 g smør

Æggeblommerne røres godt med sukker og den kogende mælk hældes heri lidt efter lidt under stadig omrøring. Kommes i en gryde og gives et opkog under stadig omrøring. Tages fra varmen og tilsættes den udblødte husblas og det kolde smør. Røres godt jævnt og køler helt af til cremen er kold.

Cremen fyldes i de dejklædte forme og belægges med et låg af følgende dej :

dej til låg

100 g hvedemel
50 smør
30 g sukker
1 æg
1 g hjortetaksalt
1 spsk. rom

Mel, sukker, ægget og hjortetaksalt æltes sammen og iblandes smør og rom. Ælt dejen til en jævn dej, der rulles ud og lægges som et låg over kagerne.

Kagerne bages ved ikke for stærk varme, 190 grader til de er lysebrune. Løsn dem forsigtigt fra formen med en gaffel medens de endnu er varme.
Når kagerne er kølet af overtrækkes de med en romglasur, lavet af 125 g flormelis og 2 spsk. rom.

Spise med Mormor

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.