Opskriften til chokoladebundene er med kærnemælk. Det gør bundene ekstra dejlige. Hævemidlet er natron, der, før det tilsættes, røres ud i lidt kærnemælk.
Kagen bages i en springform og flækkes igennem med en tråd, så der bliver 2 bunde.
Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
CHOKOLADELAGKAGE
bunde
250 g melis
90 g blødgjort margarine
50 g kakao
1 dl kærnemælk
1 strøgen tsk. natron
2 æg (blommer + stiftpiskede hvider)
250 g mel
smørcreme
150 g blødgjort margarine
150 g flormelis
1 æg + 1 æggeblomme
vanilie
Den blødgjorte margarine, der skal have konsistens som salve, røres med flormelis, æg og æggeblomme. Smag cremen til med vanilie, der dog også kan undlades.
Til bundene røres den blødgjorte margarine med sukker og æggeblommer. Melet blandes med kakao, natron røres ud med lidt af kærnemælken og røres i. Melet og resten af kærnemælken tilsættes skiftevis, medens der røres. Til sidst kommes de stiftpiskede æggehvider i.
Dejen hældes i en smurt springform og bages i ovnen ved 170 grader i ca. 30 - 45 minutter.
Køl kagen lidt af og flæk den i to lagkagebunde. Læg bundene sammen med smørcreme og pynt med et lag glasur af flormelis og vand.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.