Sveskemosen kan det ikke betale sig at stå med. I vore dage, køber vi den færdig.
Opskriften er en gammeldags kageopskrift fra frøken Jensens Kogebog
SVESKEKAGE
kærnemælksbutterdej
250 g mel
250 g smør eller margarine
1 1/4 dl kærnemælk
Fedtstoffet smuldres i melet. Kærnemælken tilsættes og dejen æltes let sammen. Hviler køligt mindst en halv time før den udrulles.
1/2 portion kærnemælksbutterdej
sukker
1 dl piskefløde
100 g sveskemos
Del dejen i to dele. Rul hver del ud til en stor rund plade og skær den til efter en stor rund tallerken eller lignende.
Læg bundene på en plade og prik dem. Drys et tyndt lag sukker på.
Bag kærnemælksbundene i ovnen ved 200 i ca. 10 minutter.
Pisk fløden meget stiv. Bland sveskemosen i og læg den imellem de to kagebunde, der er kølet af forinden. Sigt til sidst et slør af flormelis over kagen og servér en god kop kaffe til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.