fredag

TARTE TATIN

Tarte tatin, en verdensberømt klassisk fransk æblekage fra slutningen af 1800 tallet. Kagen blev til ved et tilfælde, fordi æblerne til en æbletærte blev stegt lidt for meget og endte som karameliserede æbler. For at skjule fejlen, lagde søstrene Tatin, mørdej på toppen og serverede herefter kagen med bunden i vejret.

Det er en meget eftertragtet kage / dessert, der serveres verden over som fransk specialitet.

Opskrift : BoligLiv / Lone Kjær - rækker til 8-10 personer
 

TARTE TATIN

tærtebund

120 g hvedemel
60 g flormelis
100 g smør
1 spsk. vand

750 g æbler, gerne Cox orange
75 g smør
125 g sukker

Smørret hakkes sammen med mel og flormelis (i en foodprocessor). Tilsæt vandet og saml dejen. Lad dejen hvile tildækket et koldt sted i mindst 1 time.

Halver æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både. Sukkeret smeltes på en pande og smørret tilsættes. Æblerne vendes forsigtigt i den varme karamel og simrer til de er møre og karameliserede. Det tager ca. 20 minutter. Æblerne må ikke brænde på.

Sæt ovnen på 180 grader og smør en springform med smør (24 cm i diameter). Æblerne lægges tæt i formen og karamellen hældes ved.

Tærtedejen rulles ud, så den passer og anbringes i formen øverst. Pres dejen godt ned mod æblerne. Det overskydende dej skæres af i kanten. Prik dejen med en gaffel og bag tærten i ovnen ved i ca. 30 minutter til dejen er gylden.

Kagen tages ud af ovnen og afkøler lidt, før den vendes ud på en tallerken med æblerne øverst.

Tarte tatin serveres lun med koldt flødeskum til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.