fredag

MAKRONSNITTER

Gammeldags makronsnitter med fyld af orangemarmelade og dække af sprød makrondej, er meget lækre til en god kop kaffe.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972



MAKRONSNITTER

dej

250 g mel
120 g melis
100 g smør
3 æggeblommer
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
4-5 spsk. koldt vand

makrondej

3 æggehvider
80 g melis
50 g mandler
50 g hasselnødder

fyld

1 1/2 dl orangemarmelade eller anden marmelade

Rør smørret blødt med sukkeret. Rør æggeblommerne i én ad gangen. Rør godt mellem hver æggeblomme. Rør vaniljesukkeret i, sigt mel og bagepulver sammen og bland det i dejen, skiftevis med vandet.

Fordel dejen i en lille, smurt bradepande.

Bages i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Lav så makrondejen, hvor æggehviderne piskes stive, mandelmasse og sukker blandes og vendes i.

Tag den halvbagte kage ud af ovnen. Fordel marmeladen herover. Til sidst dækkes med makrondejen.
Sæt atter kagen i ovnen og bag den nu ved temmelig svag varme, 150 grader, i yderligere 12-15 minutter.

Skæres i snitter, inden den er kold.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.