tirsdag

ROULADE, PIKANT

Superdejlig er denne gammeldags, hjemmebagte roulade med smørcreme, cocktailbær og chokolade.

Kagen er bedst, har den trukket et par timer eller mere.

Opskrift : Ellen Holme 1964



ROULADE, PIKANT

dej

4 æg
100 g sukker
60 g hvedemel
35 g kartoffelmel
1 spsk. vand
1 tsk. bagepulver

fyld

smørcreme

125 g smør
100 g flormelis
1 æg
2 tsk. vaniljesukker

Smørret blødgøres og piskes let og luftigt med flormelis. Æggene piskes sammen og piskes i, lidt efter lidt.

Til dejen deles æggene og æggehviderne piskes meget stive. Æggeblommerne piskes skummende og lyse med sukkeret, før melet, blandet med bagepulver,  og vand kommes i. Hviderne vendes i med let hånd.

Dejen fyldes i en aluminiumsform, lavet af staniol, 25x 35 cm.

Rouladen bages i ovnen ved 250 grader i 7-8 minutter.

Den lysebrune roulade vendes ud på et sukkerstrøet papir og trækkes dernæst tilbage på den varme plade, hvor aluminiumsformen trækkes af.  Drys med sukker og læg den mellem to bageplader, så dampen bliver i kagen.

Når kagen er helt kold, smøres den over med en portion smørcreme og herover hakkede cocktailbær og grofthøvlet chokolade.
Rul kagen stramt sammen.
Lad den trække et par timer eller mere, før den serveres til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.