fredag

TUSINDBLADSTÆRTE

Tusindbladstærte af butterdej creme og frugtmos, er dejlig til kaffen, men mindst lige så dejlig som en let dessert.

Opskrift : Else Algreen 1964



TUSINDBLADSTÆRTE

butterdej

250 g mel
1 1/2 dl koldt vand
250 g smør eller margarine

fyld

1 portion vaniljecreme
frugtmos, gelé eller dybfrosne bær

pynt

florsukker
gelé eller 2 dl piskefløde

Tilbered butterdejen og læg den koldt 1 time, eller køb en pakke færdig butterdej. Del dejen i 7-8 dele. Rul hver del tyndt ud på smørrebrødspapir. Udskær dejen til runde bunde efter en tallerken og prik den godt. Smør den med vand og drys lidt sukker på.

Bages ved 250 grader. Lad bundene ligge på papiret til sammenlægningen.

Tilbered cremen og pynt den pæneste af bundene. Klip f.eks et papirmønster i stjerneform og læg det på bunden. Sigt florsukker over. Fjern forsigtigt papiret og pynt yderligere med rød gelé.

Ønsker man at pynte med flødeskum, kan dette sprøjtes i mønster over tærten.

Læg bundene sammen med cremen og mos eller bær umiddelbart før servering.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.