onsdag

ÆBLEMOS-KAGE

Æblemos-kage, en gammeldags, ualmindelig lækker skærekage, der holder sig frisk i flere uger.

Det er en nem og hurtig kage af rørt dej.

Opskrift : Husholdning for Land og By 1961


ÆBLEMOS-KAGE

dej

200 g smør eller margarine
300 g sukker
4 dl kogt æblemos
2 tsk. natron
1/2 kg mel
2 tsk. salt
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær
125 g korender
250 g rosiner

Det blødgjorte fedtstof og sukker røres hvidt, heri røres æblemosen, hvori natron først er udrørt. Derefter tilsættes melet, som er blandet med de tørrede frugter. Dejen røres godt. Den bliver tyndere, efterhånden som der røres i den.

Hæld dejen i en smurt, aflang form.

Bages i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 1 1/4 time.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.