lørdag

OVNKAGE

Ovnkage, med sine snart 60 år på bagen er en spændende sag, serveret meget varm i tykke skiver eller i firkanter med frugtsovs eller creme til.

Opskrift : Husholdning Land og By 1961


OVNKAGE

dej

75 g smør
150 g sukker
3 æg
reven citronskal
350 g mel
5 tsk. bagepulver
2 dl mælk
evt. rosiner

Æg og sukker piskes skummende og hvidt, det smeltede smør blandes i, derefter melet, tilsat bagepulver, citronskal og evt. lidt rosiner.
Dejen hældes i en smurt form eller bradepande.

Bages i ovnen ved 200 grader. Ca. 1/2 time i bradepande, ca. 3/4 time i bageform.

Servér kagen meget varm med frugtsovs eller creme til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.