onsdag

BILLIG HVERDAGSKAGE MED CITRONCREME

Hvem har ikke brug for engang imellem at glæde familien med duftende bagværk og ikke mindst, når der er børn i familien.

Chokoladekage til børnene slår sjældent fejl. Her er en billig hverdagskage, lagt sammen med en citroncreme god og hvis ikke man syntes om citroncreme, kan kagen blot lægges sammen med en ganske almindelig sukkerglasur.

Kagen bages i en lille bradepande eller i en firkantet form.

Opskrift : Birte Olufsen 1965


BILLIG HVERDAGSKAGE MED CITRONCREME

90 g mel
75 g margarine
150 g flormelis
75 g kakao
5 æg

citroncreme

1 æg
2 spsk. sukker
3/4 spsk. kartoffelmel
2 1/2 dl fløde
1 tsk. smør
reven skal og saften af 1/2 citron

Til citroncremen Alle ingredienserne undtaget smør og citron piskes sammen i en gryde. Cremen varmes op under kraftig omrøring til den begynder at tykne. Tages så fra varmen, tilsættes det kolde smør, citronsaft og revet citronskal.

Til dejen blødgøres margarinen og røres til salve med sukker og kakao. Så røres æggeblommerne i, derefter melet og til sidst de stiftpiskede æggehvider.

Dejen fyldes i en lille smurt bradepande eller en firkantet form og bages i ovnen ved jævn varme (200 grader) i ca. tre kvarter. Kagen vendes ud og afkøles.

Når den skal spises, flækkes den og lægges sammen med en god citroncreme. Citroncremen kan også hældes over kagen eller citroncremen kan erstattes med almindelig glasur af flormelis og lidt vand.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.