onsdag

GAMMELDAGS FASTELAVNSBOLLER MED APPELSINCREME

Gammeldags fastelavnsboller, fyldt med lækker appelsincreme og smukt pyntet med glasur er noget for alle lækkermunde her i den kommende fastelavnstid.

Hjemmebagte boller, kaffe og hygge vil vi alle sammen gerne være med til. Vælg en dag, hvor der er overskud til bagning. Det er i sig selv et vældig hyggeligt arbejde, at dekorere de nybagte boller, der bages efter Amos gamle opskrift på fastelavnsboller med fyld.

Dejen er en almindelig blød gærdej, ikke wienerbrødsdej.

Der bliver 24 stk. af portionen.

Opskrift : Amo


GAMMELDAGS FASTELAVNSBOLLER MED APPELSINCREME

dej

500 g hvedemel
200 g smør eller margarine
50 g sukker
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
1 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme

pensling

sammenpisket æg

kogt appelsincreme

2 dl mælk
1 tsk. vanilje
3 æggeblommer
25 g sukker
1 tsk. mel

Æggeblommerne røres med vaniljesukker, sukker og mel. Mælken bringes i kog, den kogende mælk hældes i æggemassen under omrøring. Hæld cremen tilbage i gryden og varm den igennem til cremen bliver tyk. Lad cremen køle helt af. Smag cremen af med revet appelsinskal og lidt appelsinsaft.

Lun mælken til 37 grader og opløs gæren heri. Ælt mel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej. Lad dejen hæve, lunt tildækket til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.

Dejen deles i tre lige store dele. Form dem til kugler og lad dem hvile 2-3 minutter. Rul hver kugle ud til en dejpølse i ca. 24 cm længde. Del hver i 8 stykker og form dem til boller.

Lukkede boller : Tryk eller rul hver bolle ud til en firkant. Kom fyld på midten og luk bollen ved at samle de fire hjørner på midten. Læg samlingen nederst. Sæt bollerne på en smurt bageplade (bagepapir) med samlingen nederst.

Åbnede boller : Tryk en fordybning midt i bollerne og kom fyld i.

Bages i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 15 minutter. Køl bollerne helt af inden de pyntes med glasur og fyldes med appelsincremen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.