lørdag

RISKAGER

Varme riskager, mørdejsskaller fyldt med risengrød, smagt til med sukker og vanilje. Kagerne bages og spises varme, pyntet med frugt. Der kan i stedet lægges frugtmos under grøden, før kagerne bages færdig.

Der bliver ca. 20 kager af portionen.

Kilde : Tørsleffs Den Blå Bagebog
 

RISKAGER

mørdej

150 g hvedemel
75 g kartoffelmel
1/8 tsk. bagepulver
100 g margarine
1 helt æg
50 g sukker

fyld

1 tallerken risengrød
1 æg
2 spsk. sukker
1/2 tsk. vanilje
2 tsk. sukker

Grøden røres blød med æggeblomme, sukker og vanilje. Den stiftpiskede æggehvide piskes sej med lidt sukker og vendes i grøden.

Til mørdejen blandes begge slags mel samt bagepulver sigtes sammen. Koldt smør hakkes i, æg og sukker røres sammen og æltes i.
Dejen rulles ud, udstikkes i runde kager og prikkes. Smurte linseforme beklædes udvendigt med dejen og bages med den dejklædte bund vendt opad på en bageplade i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Mørdejsskallerne løsnes forsigtigt fra formene, før de er helt kolde og fyldes med risengrøden. Evt. lægges frugtmos i bunden.

Bag skallerne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Servér kagerne varme, evt. pyntet med frugt.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.