mandag

LILLEBRORS FRUGTTÆRTE

Nem tærte er denne enkle tærte med smag af citron og flødeskum samt blandede frugter, som Kirsten Hüttemeier lancerede den i 1958.

Frugterne, der skæres i mindre stykker og koges, skal være helt kolde før de anvendes. Frugtsalat og anden frugt fra dåse kan også bruges, men frugterne skal være dryppet helt af ellers løber saften ud i fløden.


LILLEBRORS FRUGTTÆRTE

1 helt æg
1 æggeblomme
75 g sukker
revet skal af 1 citron
40 g mel
1/2 strøget tsk. bagepulver
1 dl piskefløde
blandede frugter til frugtsalat

Det hele æg og æggeblommen piskes til en tyk æggesnaps med sukkeret. Citronskal, mel og bagepulver vendes forsigtigt i dejen.
En lagkagebund smøres og drysses med rasp. Heri hældes dejen.

Bages i ovnen ved 200 grader i 12-14 minutter. Når kagen er helt kold, oversmøres den med flødeskum og heri lægges kogte frugter, der er skåret i mindre stykker.

Byd børn og voksne af den dejlige kage samt en god kop kaffe til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.