torsdag

FYNSK KAGE ELLER HJEMSTAVNSKAGE

Fynsk kage, en dejlig bradepandekage af rørt kagedej med et lag kokosmarengs over. Hvis kagen skal gøres lidt mere sprælsk, kan der kommes lidt rød frugtfarve i den rørte dej. Det ændrer dog ikke ved smagen.

Kagen serveres, skåret i snitter, til en god kop kaffe.

Kilde : Richardt Oest Larsen


FYNSK KAGE ELLER HJEMSTAVNSKAGE

dej

125 g margarine
250 g sukker
5 æggeblommer
350 g mel
3 tsk. bagepulver
1 3/4 dl mælk

marengsdej

5 æggehvider
200 g sukker
150 g kokosmel

Margarinen røres lind før den røres let og skummende med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes, én ad gangen, sigtet mel og bagepulver blandes i dejen, skiftevis med mælken.

Hæld dejen i en smurt bradepande med smurt papir (bagepapir).

Til marengsdejen piskes hviderne stive, halvdelen af sukkeret tilsættes og massen piskes 10 minutter, hvorefter resten af sukkeret forsigtigt vendes i sammen med kokosmel.

Marengsdejen smøres ud over kagedejen i bradepanden og kagen bages i ovnen ved 175-200 grader i 30-45 minutter til marengsdejen er sprød og svag lysebrun.

Kagen skæres i snitter, der tages forsigtigt op og arrangeres på et lille fad. Serveres til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.