lørdag

MORITZKAGE

Moritzkage, den rene dessert, bestående af æblemos med mandler og vanilje, dej og fløde, arrangeret i et ildfast fad.

Franskbrød lader sig nemmest rive, når det er daggammelt.

Moritzkage serveres afkølet i fadet med kold flødeskum til. En henrivende og velsmagende
dessertkage fra 60erne.

Opskrift : Richardt Oest Larsen 1966


MORITZKAGE

æblemos

3/4 kg æbler
1-2 dl vand
sukker efter smag og behag
50 g søde mandler
5 g bitre mandler (kan udelades)
vanilje

dej

65 g margarine
65 g sukker
3 æg
3 stiftpiskede æggehvider
63 g revet franskbrød
1 dl fløde

pynt

flødeskum af 1 1/4 dl piskefløde

Æblerne skrælles, skæres i skiver og koges til mos med lidt vand. Mosen blandes med sukker, de skoldede hakkede mandler og vanilje.

Margarinen og sukker røres helt hvidt og æggeblommerne tilsættes én ad gangen. Derefter blandes revet franskbrød i dejen og til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen.

I et smurt gratinfad lægges først æblerne, derefter hældes dejen over og til sidst 1 dl fløde.

Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1/2 time. Afkøles.

Servér moritzkage i fadet og pynt kagen med flødeskummet.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.