tirsdag

GENFERKAGE

God, gammeldags genferkage, lagkagebunde, lagt sammen med vaniliecreme og overtrukket med hvid glasur og pyntet med ristede mandelsnitter.

En enkel og meget dejlig lagkage, absolut egnet til at overraske familien med i weekenden. - Og så er den nem og hurtig at gå til.

Kagen smager faktisk bedst, når den får lov til at sætte sig først.

Opskrift : Frøken Jensens Kogebog, der udkom første gang i 1901.


GENFERKAGE

dej

125 g smør eller margarine
125 g sukker
4 æg
125 g mel

kagecreme

2 blade husblas
1 æg
40 g sukker
2 dl mælk eller fløde
1/4 stang vanilje
25 g smør

Til dejen blødgøres fedtstoffet og røres hvidt med sukkeret. Tilsæt æggene, ét ad gangen og rør dejen til den er let og luftig. Vend forsigtig melet i.

Fordel dejen i to godt smurte lagkageforme og bag bundene i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Til kagecremen sættes husblasen i blød. Æggeblommerne røres godt med sukkeret. Mælk og vanilje opvarmes til kogepunktet og piskes over i den rørte æggeblomme. Tilsæt straks den udblødte, opvredne husblas og det kolde smør. Pisk jævnligt i cremen, medens den afkøler. Pisk æggehviden stiv og vend den i cremen, når denne er ved at stivne.

Læg lagkagebundene sammen med den kolde kagecreme. Overtræk kagen med hvid glasur og drys med afskallede, snittede mandler, som er ristet lysebrune på en tør pande.

Servér den dejlige lagkage med en rigtig god kop kaffe til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.