fredag

ELSES SPEKULAS

Den klassiske Hollandske småkage spekulas med sin karakteristisk krydrede smag, kender de fleste vist, især hen under jul, hvor spekulasen ofte optræder.

For de (jule)bage glade er Elses spekulas en god anledning til at forsøge sig selv med denne gamle opskrift.

Opskrift : Gunna Agersted 1952


ELSES SPEKULAS

dej

125 g smør / margarine
150 g melis
1 æg
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. nelliker
1/2 tsk. revet muskatnød
1/2 tsk. kardemomme
275 g hvedemel

Smørret blødgøres og røres med sukkeret. Ægget røres i sammen med krydderierne. Melet sigtes i dejen, der æltes med hånden, til den bliver ensartet.

Dejen rulles til pølser med diametre som en enkrone ( en gammeldags enkrone havde vel en diameter på ca. 3 cm) og stilles til hvile et køligt sted nogle timer.

Dejen skæres i tynde skiver, der stilles på smurt plade, smøres med smeltet smør og drysses med ganske lidt melis.

Bages lysebrune i ovnen ved jævn varme 8-10 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.