torsdag

SMÅ HONNINGKAGER (BROSTEN)

Da vi nu så småt har taget hul på julebageriet er her nogle dejlige små honningkager eller som de hedder brosten.
De vil for mange være velkendte med deres glasurovertræk.

Opskrift : Gudrun Larsen 1961



SMÅ HONNINGKAGER (BROSTEN)

dej

1/2 kg honning
1/2 kg sukker
1 kg mel
2 tsk. natron
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt nelliker
2 tsk. stødt kanel
3  hele

Honning og sukker smeltes ved svag varme, til sukkeret er opløst, og afkøles derefter lidt. Melet sigtes sammen med krydderier og natron og røres i tillige med æggene. Dejen æltes og rulles i pølser, der skæres ud og trilles til små kugler på størrelse med en stor valnød. De trykkes lidt flade.

Bages i ovnen ved jævn varme (ca. 170 grader) ca. 10 minutter. Dyppes , medens de endnu er varme, i hvid eller farvet sukkerglasur.

Disse kager kan gemmes meget længe og er bedst efter nogle dages lagring.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.