mandag

MANDELKAGE MED ORANGEFYLD

En dejlig mandelkage med orangefyld er god, når gæster melder deres ankomst til kaffe.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972



MANDELKAGE MED ORANGEFYLD

dej

125 g mandler
3 æg
150 g melis
50 g rasp
100 g smør eller margarine
2 tsk. bagepulver
rasp til formen

fyld

1 1/2 dl orangemarmelade

Mal mandlerne. Pisk æg og sukker til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt fedtstoffet uden det bruner,  lad det svale lidt og rør det i æggesnapsen. bland de malede mandler, raspen og bagepulveret og rør det i dejen.
Fyld halvdelen af dejen i en godt smurt, raspdrysset randform.

Bages i ovnen ved jævn varme (175 grader) i 12-15 minutter.

Tag kagen ud, herover orangemarmelade og til sidst resten af dejen.
Bag kagen færdig på midterste rille endnu 20-25 minutter.

Kagen tages ud af formen og afkøles på en bagerist.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.