torsdag

FLORENTINERE FRA GRUBBE MØLLE

Her nogle meget lækre kager med havregryn, hakkede nødder og hakket syltet appelsinskal. Smurt med chokolade på bagsiden kan de spises, som de er. De kan også lægges sammen to og to med smørcreme.

Skal de være endnu mere lækre, kan anvendes flere mandler eller nødder.

Der bliver ca. 50 stk. af portionen.

Opskrift : Gunna Agersted 1953

FLORENTINERE FRA GRUBBE MØLLE

dej

100 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
60 g havregryn
150 g melis
1/2 dl fløde
70 g sirup
125 g smeltet smør / margarine
korn af 1/2 stang vanilje
2-3 spsk. groft hakkede nødder eller mandler
1-2 spsk. syltet, hakket appelsinskal eller reven skal af 1 citron eller appelsin

Melet sigtes med bagepulveret og blandes med havregryn og sukker. Heri kommes de fugtige dele, fløde, sirup, smeltet smør samt krydderierne og det hele blandes sammen.

Dejen sættes på smurt plade med to teskeer som små toppe langt fra hinanden, da de flyder godt ud.

Bages i ovnen ved jævn varme 8-10 minutter. Afkøles lidt på pladen, før de forsigtigt tages af med paletkniv.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.