mandag

HOLLANDSK ÆBLEKAGE

Der findes et utal af dejlige æblekageopskrifter i de gamle kogebøger og svært er det da også at vælge. Morsomt er det, at prøve nogle forskellige hen ad vejen.

En lækker gammeldags, bagt æblekage, i form af en hollandsk æblekage, er en rigtig lækkerbisken til en kop kaffe.
Æblekagen serveres varm eller kold med flødeskum.

Opskrift : Husholdning for Land og By 1961


HOLLANDSK ÆBLEKAGE

1/2 kg kogte, mosede kartofler ( brug evt. en rest kartoffelmos)
125 g smør eller margarine
375 g sukker
5 æg
reven skal og saft af en lille citron
ca. 1/2 kg æbler, skrællede, ituskårne

Kartoffelmosen varmes og afbages med smørret. Sukkeret røres hvidt med æggeblommerne og røres derefter i den afbagte mos sammen med citronsaft og citronskal samt de tyndt udskårne æbler.
De stiftpiskede hvider vendes i dejen, der kommes i et smurt gratinfad.

Bages i ovnen ca. 1 time ved 180 grader.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.