tirsdag

SALTSTÆNGER

Skal der være påskefrokost efter god gammeldags skik, så prøv engang at bage disse dejlige salstænger fra 60erne.

Der bliver ca. 30 stk. af portionen.

Opskrift : Else Algreen 1964


SALTSTÆNGER

dej

250 g mel
1/2 tsk. salt
75 g smør eller margarine
25 g gær
1 3/4 dl mælk

pensling og pynt

mælk
mellemfint salt

Kom mel og salt i fadet. Hak fedtstoffet ud i melet med en kniv. Udrør gæren med nogle spsk. mælk og tilsæt det til dejen. Resten af mælken hældes i og dejen æltes godt.
Form dejen i fingertykke, ensartede stænger á ca. 8 cm længde.  Smør dem med mælk og drys lidt salt over.
Læg stængerne på smurt plade til hævning.

Stængerne bages ved 225 grader, til de bliver gule og sprøde, ca. 10 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.