onsdag

LINZERTORTE

Tærter i enhver afskygning er dejlige. Denne linzertorte er fyldt med en syrlig marmelade eller rå bær. I så fald spises den samme dag, den er bagt. Serveres gerne med flødeskum til.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


LINZERTORTE

dej

200 g mel
200 g smør eller margarine
1 hårdkogt æggeblomme
1 rå æggeblomme
150 g melis
100 g mandler
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødte nelliker
saft og skal af 1/2 citron

fyld

1 1/2 - 2 dl syrlig marmelade eller friske bær

pensling

1 æg

Mal mandlerne. Hak melet sammen med fedtstoffet, den hårdkogte æggeblomme, sukker, mandler og krydderier. Tilsæt den rå æggeblomme og saften af den halve citron og arbejd dejen godt sammen.
Lad dejen hvile koldt mindst 1/2 time.

Rul godt halvdelen af dejen ud og beklæd en springform i bunden og lidt op ad siderne. Ælt den resterende dej hurtigt sammen. Rul den ud og skær strimler af den.

Fyld tærtebunden op med den syrlige marmelade og flet dejstrimlerne hen over. Pensl med sammenpisket æg.

Bag Linzertorten ved jævn varme, 175 grader i en lille halv time. Lad den blive kold i formen.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.