onsdag

BANANKAGE

En saftig banankage til kaffen med smag af vanilje og ingefær og til sidst drysset med flormelis med nænsom hånd, kan nok bringe glæde hos de fleste.

Banankagen, der er bagt i randform og drysset med flormelis, er et smukt syn på kaffebordet.

Bananerne skal være modne, så denne kage er et godt projekt, har man et par godt modne bananer, som skal spises.

Kilde : Lilian Kaufmann 1972


BANANKAGE

dej

175 g mel
150 g melis
3 æg
1 tsk. bagepulver
100 g smør eller margarine
1/2 dl fløde
1/2 tsk. stødt ingefær
2 modne bananer
1 tsk. vaniljesukker

rasp til formen

pynt

flormelis

Pisk æggene sammen og pisk dem med sukkeret, til massen er luftig og porøs. Skræl bananerne og mos dem godt. Rør dem i sukker/æggeblandingen. Smelt smørret uden at brune det og rør det i dejen. Rør fløden i. Sigt de tørre dele sammen, mel, bagepulver, ingefær og vaniljesukker og rør det i dejen.

Hæld dejen i en smurt, raspdrysset randform og bage kagen i ovnen ved jævn varme, 175 grader i omkring 45 minutter.

Lad kagen stå 5-10 minutter i formen, inden den tages ud og køler helt af på en bagerist. Pynt den med sigtet flormelis.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.