torsdag

RUSSISKE KLEJNER

Russiske klejner med rom, serveret drysset med kanel og sukker er dejlige. Desværre har de ingen lang holdbarhed og bør spises når de er helt friskkogte.

Klejnerne vrides som almindelige klejner eller flettes sammen.

Opskrift : Ellis Tardini


RUSSISKE KLEJNER

dej

600 g mel
2 æg
2 1/2 dl vand
2 spsk. rom
salt
65 g sukker

olie til kogning

Ælt mel, vand, æg, rom, salt og sukker sammen til en blank dej. Rul den tyndt ud og skær den i strimler på 5 x 15 cm med en kniv. Snit et hul i midten af hver strimmel og træk den ene ende gennem hullet som til almindelige klejner.
Man kan også skære tre meget tynde strimler dej og flette dem sammen.

Varm olien op og lad klejnerne koge til de er gyldne. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Servér klejnerne, drysset med sukker og kanel.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.