torsdag

UNGARSK ORANGEKAGE

Denne skønne ungarske orangekage med appelsinsmag og sammenlagt med den dejligste orangeflødeskum, hvoraf kagen smøres ind i halvdelen og pyntes med friske eller syltede appelsinskiver, egner sig rigtig godt til den kommende juletid.

En meget flot og lækker kage, velegnet til en god kop kaffe eller som dessert efter en god middag i julemåneden.


UNGARSK ORANGEKAGE

dej

6 æg
180 g lys farin
1 spsk. reven appelsinskal
150 g mel
50 g smeltet smør
1 spsk. citronsaft
1 spsk. appelsinsaft

fyld

3 dl piskefløde
1 tsk. sukker
3-4 spsk. god orangemarmelade

Til fyldet piskes fløden stiv med sukker og finthakket, stiv orangemarmelade røres forsigtigt i.

pynt

friske eller syltede appelsinskiver

Æg og sukker piskes meget kraftigt til en let og luftig æggesnaps. Reven appelsinskal og mel blandes og røres med let hånd i dejen skiftevis med smeltet, afkølet smør.

Dejen fyldes omgående i en velsmurt, raspdrysset form (aflang form 1 1/4 liter) og sættes straks på ovnristen på nederste eller næstnederste rille i ovnen ved 190 grader i 30-40 minutter.
Vendes omgående ud af formen. Kanten løsnes med en skarp, spids kniv og kagen vendes forsigtigt ud og lægges på en bagerist.
Overfladen dryppes med en blanding af citron- og appelsinsaft.

Når kagen er helt kold, flækkes den og lægges sammen med halvdelen af fyldet. Resten smøres uden på kagen, som pyntes med skiver af syltede eller friske appelsinskiver.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.