fredag

HERRNHUTKAGER

Disse dejlige Christiansfelder honningkager stammer fra Herrnhuterne, der slog sig ned i Christiansfeld, jaget på flugt fra Bøhmen.

Herrnhuterne medbragte deres egne opskrifter, bl.a på disse dejlige honningkager, der også lyder navnet "de brune maule", mugne kager. Rigtig gode blandt julens småkager.

Kilde : Inge Adriansen

Foto : Det Kgl. Bibliotek

HERRNHUTKAGER

200 g sirup
2 æg
1 tsk. natron
50 g groft sukker
1 tsk. pomeransskal
1/2 tsk. nelliker
1/2 tsk. peber
250 g sukker
550 g mel
100 g mandler
1 tsk. sukat
1/2 tsk. citronskal
1/2 tsk. kanel

glasur

200 g flormelis
mælk

Sukker og sirup røres til det er en hvid masse. Tilsæt 1 æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Mel og krydderier kommes i og det hele røres sammen.
Dejen sættes på smurt plade med en ske.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 6 minutter.

Så snart kagerne tages af pladen, dyppes de i glasur, rørt af flormelis og mælk.

Spise med mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.