mandag

RIGTIG AMERIKANSK ÆBLEPIE

Nem æblepie, spises lunken, drysset med flormelis strøet på. Skal den være ekstra god, ofrer vi en klat flødeskum til.

Kagen gøres klar til at komme i ovnen, hvorefter der er god tid til at dække kaffebord og lave en glad kop kaffe til de heldige, medens duften af bagværk breder sig i huset.


RIGTIG AMERIKANSK ÆBLEPIE

dej

130 g smør
3 hårdkogte æggeblommer
200 g mel
lidt sukker

1 kg æbler, vasket og skåret i skiver
sukker
flormelis til drys

Rør smørret til det er helt hvidt. Smuld æggeblommerne ud i smørret sammen med mel og lidt sukker. Ælt en god fast dej og tril den ud i en størrelse, der passer til bageformen, som vi så beklæder med halvdelen af dejen.

Vask og skræl æblerne, skær dem i skiver og drys dem med sukker. De har godt af at stå et par timer og trække i sukker. (Lav dem forinden). Læg æblerne i formen og luk med et låg af dejen.

Sæt pien nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter.

Servér rigtig amerikansk æblepie lunken, drysset med flormelis og evt. en klat flødeskum til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.