onsdag

KYS OG KLAP

Endnu en gammeldags, traditionel julesmåkage fra det sønderjyske, hvor der er stor tradition for bugnende kaffeborde, - også selv om det ikke er jul.

Én af de berømte småkager er kys og klap, der består af to slags kager, - den ene slags bagt med æggeblommen og den anden slags bagt med æggehviden.

Kagerne sættes på bordet i den samme skål, hvor traditionen siger, at man tager en af hver.

Kilde : Inge Adriansen

Foto : Det Kgl. Bibliotek

KYS OG KLAP

kys

500 g sukker
3 æggehvider
1 spsk. eddike

Hviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt ad gange. Eddiken piskes i til sidst. Kagerne sættes på en bageplade med en teske.

Bages ved 120 grader i ca. 10 minutter.


klap

500 g flormelis
3 æggeblommer
1 tsk. hjortetaksalt

Æggeblommerne røres med flormelis og hjortetaksalt. Kagerne sættes på smurt plade med en teske.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.