tirsdag

FINE BRIOCHER

Påsken nærmer sig, det giver anledning til at kigge opskrifterne efter til godt bagværk.

Her er valgt et stykke jødisk bagværk, fine briocher, der er så fine og så er de lækre.

Opskrift : Else Algreen 1964



FINE BRIOCHER

14 g tørgær
4 spsk. lunkent vand
8 spsk. mælk
1 strøgen spsk. sukker
400-500 g hvedemel
2 strøgne tsk. salt
200 g smør
5 æg
1 æggeblomme
1 spsk. mælk

Opløs gæren i det lunkne vand og lad det stå 10 minutter. Rør gæren og sukkeret i gærblandingen og slå så 200 g mel i. Herefter slås fedtstoffet, der skal havekonsistens af mayonnaise i, så saltet og det sidste mel. Til allersidst røres æggene i, et ad gangen. Den endnu klæbrige dej slås nu mod skålens sider i ca. 20 minutter, til den ikke mere hænger i.

Læg dejen i en smurt skål og hæv den tildækket, til dobbelt størrelse, på et lunt sted 2-4 timer. Nu slås dejen ned kommes atter i skålen og hviler tildækket til næste dag (mindst 12 timer).

Hæld dejen ud på et let melet bord, ælt den igennem og del den i to.
Læg den ene halvdel i køleskab medens den anden deles i 9 stykker. Af hver del tages et lille stykke fra på størrelse med en valnød.

Tril hvert stykke dej til en kugle og læg kuglerne ned i smurte linseforme. På toppen skæres et kryds i hvert dejstykke og tril små kugler af de små dejstykker, der blev taget fra. De små kugler presses ned i krydsene. Gør det samme med dejen i køleskabet.

Briocherne efterhæver i 30 minutter.

Varm ovnen op til 220 grader, æggeblommen piskes med mælk og briocherne pensles hermed.

Bages på ovnens midterste rille i 35-40 minutter.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.