fredag

MOR EDITH'S HINDBÆRKAGE

Mor Edith's hindbærkage, chokolademarengsbunde med hakkede nødder, lagt sammen med hindbærmasse og flødeskum, er en ubetinget vinder.

Kagen er forrygende lækker og så kan den laves året rundt, selv om den er med hindbær, da der i opskriften er brugt frosne hindbær. Friske i sæsonen kan selvfølgelig også anvendes.

Opskrift : Sigrid Fugl 1983



MOR EDITH'S HINDBÆRKAGE

marengs dej

4 æggehvider
250 g florsukker
1 spsk. kakao
1/2 tsk. eddike
125 g hasselnødder

1/2 liter piskefløde
500 g hindbær, gerne frosne

3-4 spsk. sukker

Beklæd 2 lagkageforme med bagepapir, der er klippet til efter bundene. Kanterne pensles med olie.

Pisk æggehviderne helt stive og bland dem med florsukker og kakao. Det sigtes i ad et par gange. Hak nødderne og rør dem i sammen med eddiken.
Hæld dejen i formene.

Bages i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time på næstnederste rille.

Afsvales før bundene forsigtigt vendes ud på risten og papiret fjernes. Hænger papiret i, pensles med lidt vand og det slipper.

Tag nogle pæne hindbær fra til pynt og rør resten med sukkeret.

Læg en marengsbund på et fad og bred hindbærmassen ud, herover lægges halvdelen af flødeskummet og den anden bund lægges over. Nu lægges resten af flødeskummet på kanten af kagen.

Lad kagen stå koldt nogle timer, før den serveres for lækkersultne munde, pyntet med de hele bær.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.