fredag

KARAMELGLASERET NØDDEKAGE

En både smuk og velsmagende gammeldags kage er denne karamelglaseret nøddekage, der hvis det ønskes, kan flækkes og lægges sammen med en smørcreme. En kage til det fine kaffebord.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972



KARAMELGLASERET NØDDEKAGE

dej

100 g mel
2 tsk. bagepulver
150g melis
3 æg
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl fløde

rasp til formen

glasur

2 dl fløde
150 g melis
1 spsk. smør
1 spsk. sirup

pynt

10 mandler

Pisk æg og sukker godt sammen. Smelt fedtstoffet i en kasserolle, tilsæt fløden og hæld denne lune masse ned i æg/sukkermassen.

Bland mel og bagepulver og rør det i dejen, som anbringes i en smurt, raspstrøet randform.

Kagen bages i ovnen ved 175-200 grader i ca. 40 minutter. Afkøler lidt i formen, før den vendes ud på et fad.

Til glasuren blandes fløde, sukker, smør og sirup i en lille gryde. Småkoges til konsistensen er sirupsagtig. Køl massen helt af og fordel den over kagen. Til sidst pyntes med høvlede mandelspåner.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.