onsdag

MARCIPANSTANG

Marcipanstang af gærdej, med fyld af marcipanmasse, er lækkert kaffebrød af den gammeldags slags.

Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen



MARCIPANSTANG

dej

3/4 dl mælk
25 g gær
125 margarine
325 g hvedemel
1 æg
1 spsk. sukker

fyld

100 g marcipan
25 g smeltet margarine
1 æg

Mælken lunes og gæren udrøres heri. Margarinen smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes let sammen.

Til fyldet røres marcipanen blød med margarine og æg.

Dejen rulles ud til en aflang firkantet plade. Fyldet lægges i en stribe langs midten af pladen. Siderne skæres på skrå i 2 cm 2 cm strimler. Strimlerne flettes fra hver side over fyldet.
Hæver på smurt plade ca. 30 minutter. Pensles med æg.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.