onsdag

KALASKAGER

Kalaskager af mørdej og mandelmasse er nemme at gå til og så kan mørdejen laves flere dage i forvejen og opbevares koldt, til kagerne skal bages.

Holder man af at bage, er det praktisk at have en portion mørdej i køleskabet. Der er så mange anvendelsesmuligheder.

Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950



KALASKAGER

mørdej

300 g smør eller margarine
350 g mel
60 g sukker
1 æg

mandelmasse

150 g mandler
150 g sukker
2 æggehvider

Til mørdejen smuldres fedtstoffet i mel og sukker. Ægget tilsættes og dejen æltes hurtigt sammen.

Skol, smut og mal mandlerne, bland sukkeret i, tilsæt nogle dråber vand og de piskede æggehvider.

Mørdejen rulles ud til en aflang firkant, hvorpå mandelmassen bredes ud. Rulles sammen til en pølse, der stilles koldt, gerne til næste dag.
Pølsen skæres i 1 cm tykke skiver, der lægges på en smurt plade.

Bages i ovnen ved jævn varme ( 200 grader ).

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.